Werkwijze
Werkwijze
Binnen onze praktijk wordt gewerkt volgens een meerstoelenconcept. Onze assistentes zijn opgeleid tot preventieassistent. De preventieassistent heeft een coördinerende rol in onze praktijk. Zij bereidt controles voor, verwijdert tandsteen dat zich boven het tandvlees bevindt, voert eenvoudige behandelingen zelfstandig uit en wordt ingeschakeld voor het introduceren en begeleiden van een goede mondhygiëne. Tevens zijn er assistentes opgeleid om zelfstandig bepaalde tandheelkundige verrichtingen uit te voeren. Alle klinische en preventieve behandelingen die door onze assistentes zelfstandig worden uitgevoerd, vinden plaats onder supervisie van de behandelend tandarts. De tandarts is verantwoordelijk voor alle behandelingen die binnen de praktijk worden uitgevoerd.
Eerste bezoek
We doen er alles aan om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen. Bent u bang voor de tandarts, geef dit dan van tevoren aan, zodat we daar rekening mee kunnen houden.
Voor de eerste kennismaking nemen wij ruim de tijd. Vooraf ontvangt u een gezondheidsvragenlijst met het verzoek om deze alvast in te vullen, zodat we die met u kunnen bespreken. De tandarts voert een algemene controle uit en inventariseert hoe gezond uw gebit en tandvlees zijn. Indien nodig maken we een gebitsoverzichtsfoto en eventueel aanvullende röntgenopnames. Dit doen wij om de status van uw gebit nauwkeurig te kunnen vaststellen en volgen. Tijdens de eerste afspraak vinden er geen behandelingen plaats. Indien nodig maken wij samen met u een persoonlijk behandelplan.
Wij adviseren om kinderen vanaf de doorbraak van het eerste tandje regelmatig mee te nemen naar de praktijk. Hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat en hoe eerder we problemen in de mond kunnen ontdekken. De basisverzekering vergoedt de meeste tandheelkundige controles en zorg voor kinderen tot 18 jaar. Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit en het blijvende gebit.
Praktische zaken
Als u voor het eerst komt, vragen we ook uw aandacht voor het volgende:
- Als zorgverlener zijn we verplicht om het burgerservicenummer (BSN) van iedere patiënt in onze administratie op te nemen en uw identiteit te controleren. Daarom vragen we u om een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspas mee te brengen.
- Het tandheelkundig dossier van uw vorige tandarts ontvangen wij graag voor uw eerste bezoek.
Röntgenonderzoek
Röntgenopnames zijn een belangrijk diagnostisch middel in de tandheelkunde. Met behulp van röntgenopnames kunnen wij uw tandheelkundige situatie beter beoordelen. Wij kunnen immers met ons oog niet alle afwijkingen waarnemen. Een röntgenfoto geeft ons een beter beeld van uw mondsituatie, waardoor ook verborgen problemen zichtbaar kunnen worden. Hoe vaak er röntgenfoto's van uw gebit gemaakt moeten worden, hangt af van uw mondgezondheid. In een gebit zonder veel problemen is het advies een keer in de twee jaar röntgenopnames te maken ter beoordeling van cariësprogressie en eens in de vijf jaar een overzichtsfoto te maken. Voor aanvang of gedurende behandelingen kunnen aanvullende röntgenopnames gemaakt worden om het verloop van de behandeling te kunnen beoordelen.